Husrenovering igång i Nerja

Det har tagit år ! Faktiskt 2 år för att få färdigt på alla bygglov och detaljplaner och annat för att få bygga om vårt radhus i gamlastan, förhandlingar om olika offerter och möten med arkitekten det har blivit några resor ned och framför allt tålamod har det krävts av oss . Och nu är dom igång !

Vi fick bilder igår från röran ! Dom har beräknat att renoveringen ska pågå i Ca.5 månader och efter det kommer bara baren på nedervåningen vara kvar som förut ,och väggstrukturen av det gamla på väggarna ville vi behålla och taket och dom gamla takbjälkarna för att behålla den gamla känslan men efter det blir det ett helt nytt hus . När man har ett hus från 1800-talet vill vi ha känslan kvar av det charmiga ! Arkitekten hade från start tänkt allt nytt och tycker nog vi är märkliga som vill behålla det gamla , men alla är vi olika .

Allt annat blir nytt och en ny takvåning ska på plats och andra våningen byggs ut , så det kommer bli 3 våningar och 150 kvadrat stort.

På nedervåningen blir det hall , kök , vardagsrum och en toalett och ett duschrum .

Mellanvåningen hall , 3 sovrum och 2 toaletter och trapphus.

På takvåningen blir det ett utekök , sittplats med matbord och stolar och en relaxavdelning med liten pool och utedusch.

Men just nu ser det inte mycket för världen ut och dom river och river . Vi kommer bli uppdaterade varje vecka med bilder hur bygget framskrider och det känns skönt att det äntligen är på gång .

Det sorgliga är att vi kommer inte kunna åka dit under vintern men vi måste snart resa dit och bo på något hotell och börja välja ut kakel och klinkers och kranar och toaletter och skåp och fan och hans moster ! Svårt att välja ut allt till ett helt hus ! Annars kan man tycka att det är svårt till ett rum ?! Nu är det till ett helt hus .

Öppet mot himlen!

Här har dom tagit bort taket och det ska gjutas på pelare till takterrassen och det vi ser här kommer att bli ett sovrum.

Här är Rickards och mitt sovrum och taket håller på att plockas bort ! Vi har 4.5 m i takhöjd och nu sänks taket ned en bit men vi kommer iallafall ha ca .4 m i takhöjd efter ombyggnaden och en härlig rymd i rummet ! Det kommer monteras in nya fönster med ljudisolering eftersom sovrummet ligger mot gatan !

Det här är på nedervåningen och blivande badrum ! Jag vill ha vitmarmor på väggarna !

Rivningsarbete …. det blir en hel del massor att frakta bort !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Susanna Trollske

Copyright © Trollske Design 2022.
Sekretess & integritet | Köpvillkor
Webbdesign: Underbase Media AB