Vad hände ?

Ja ibland är vi impulsiva ! Dagen efter vi sålt sommarstugan i Mullhyttan så köpte vi Kronoborg i Hed ett gammalt IOGT hus som stått öde i över 20 år ! Huset är från slutet av 1800-talet vi har inte den exakta åldern på huset men ca 1880- talet är det byggt .

Ibland är min kropp lite för snabb för att huvudet ska hänga med …. nu har jag landat lite i att vi har ett till sekelskifteshus på 300 kvadrat . Det som lockade var att det här har en sal på 140 kvadrat och över 6.5 m i takhöjd ! Det var det mitt tunnelseende fastnade för ! Rickard hakade på och såg potentialen av att göra ett häftigt annorlunda hus .

Vi har en scen där det kommer bli diverse uppträdande …Jag kommer ha roliga timmen där på Fredagar ! Där väggmålningen sitter vill jag ha in 3 st stora fönster och vi kommer skänka väggmålningen till ” Kultur i Hed ” om dom vill ta rätt på den ?

Det kommer öppnas upp i väggen från ovanvåningen så man kommer se ut över salen från sovrummet innanför! En stor eldstad är planerad att sättas in och väggar golv och tak ska fixas iordning?!

Tanken är att så småningom bara ha två hus och sälja dom andra , men vilka hus det blir i slutändan får visa sig med tiden ? Jag tycker om alla våra hus på olika sätt och vill ha alla men om några år får vi bestämma oss för vilka ? Just nu är det vårat sätt att pensions spara istället för att ha pengar på banken och Hed bytte vi i stort sett mot sommarstugan!

Hade vi inte bott vid ån och haft ett så bra läge som vi har så hade nog sommarstugan använts mer . Hed blir något helt annat och eventuellt framtida boende men då får det växa fram i sin takt ! Det går inte att bestämma allt i förväg ? Ibland blir livet inte alls som man tänkt det och man ändras med åren och tänker och känner annorlunda mot man trott flera år innan . En sak har jag lärt mig att man ska aldrig säga aldrig !

Så jag tänker sluta älta vilket hus vi kommer hamna i och bara njuta av alla våra hus just nu ! Om något år kanske man gjort en helomvändning och sålt alla hus och hamnat i Kurdistan Ha… ha!!!! Skämt å sido …. skulle inte tro det ?!

Just nu planerar jag iallafall inför att göra iordning salen i Kronoborg , men det får vänta till våren ! Då kommer vi dra igång el och vatten och allt annat som stått avstängt i evigheter ! Vi ska väcka huset ur sin törnrosasömn! Nu har vi rensat ut all skräp som var kvar och Rickard har huggit ned en massa träd dom typ växt in i huset . Det finns mycket idéer och vi har planer på hur det ska kunna bli ett enastående hus .

Jag kommer spinna på att det heter Kronoborg och får jag bestämma så kommer det bli ett torn av trapphuset med ett tornrummet och på toppen en stor guldfärgad krona som vi har på kung karls kyrka i Kungsör . Sen på grindstolparna vid infarten ska det också sitta kungakronor på .

I min fantasi har jag redan tagit fram en kollektion med kungakronor som vi säljer i Kronoborg ! Rokokostolar , champagne glas och andra lyxiga saker med guldkronor på …. gudarna ska veta att jag inte har idé torka iallafall ! Rickard brukar bli lite trött på mig när jag spinner på ….

Men så fort vi köpt ett annat hus då känner mig otrogen mot huset vi bor i …. Ha… ha !!!! och känner mig elak över att lägga energi och pengar i ett annat hus. Men hoppas Bergå förlåter mig och att det finns en mening med våra husinfall !

Hur som helst så gör vi vad som faller oss in och in !

och vi lever verkligen för dagen och jag kommer inte kunna ångra att vi inte passade på att leva medan vi kunde !

Vi har alltid roligt och jag ser fram mot vår resa framåt … jag har hittat min själsfrände som är lika knäpp som jag själv och är tacksam för allt vi har !

Det är en underbart vacker veranda med snickarglädje som man ser fram emot att använda ljumna sommar kvällar … med ett glas vin och fågelkvitter från skogen !

Huset på bilden nedan är från 1800-talet och så roligt att få se hur det sett ut en gång i tiden ! Det har varit en samlingsplats för ortens befolkning i många år och mycket möten och fester har hållits i huset under årens gång !

. Den andra verandan på huset där det ska in dubbeldörrar som förr i tiden ! Kan bli en trevlig entré!

Fin snickarglädje!

En häxa måste ha ett pentagram och det här pryder sin plats i taket i salen !

Jag kommer skriva i ett speciellt blogginlägg om väggmålningen som har en intressant historia ! Huset är omtalat och kallas för “Spökhuset ” och konstnären till målningen har med den att göra!

Vi kollar fönstren ovanför verandan som är ett mysterium? Blindfönster som vi inte har en aning om dom använts eller bara för prydnad på huset ??? Vi vet heller inte hur vi ska komma in till dom? Inbyggda och man får öppna väggen för att komma åt dom ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Susanna Trollske

Copyright © Trollske Design 2022.
Sekretess & integritet | Köpvillkor
Webbdesign: Underbase Media AB