En tur till Åtvidaberg och tittat på ” Drömmen om slottet ”

Min syster bor i Åtvidaberg och tanken hade länge funnits om att åka dit och hälsa på och sen ta en tur förbi Hägerstads slott och titta där familjen Lätt bor och spelar in ” Drömmen om slottet” Jag hittade själv slottet på Hemnet då det var ute till salu 2016 och var eld och lågor …men insåg att det inte var möjligt för våran del att verkställa ett sådant projekt i verkligheten . Men vilken dröm om man hade ekonomin och tiden ! Det ligger så fint !

På gränsen till Småland och nästan 2.7 mil från Åtvidaberg ligger slottet och dit är det världens kringelikrokig väg så man slår nästan Knut på sig själv och bilen på vägen dit ! Det var som att åka gratis berg-och-dalbana och vid ett par tillfällen var det så backigt att vägen försvann när det gick uppför och man hade ingen aning om vart vägen tog vägen …

Rickard blir lätt åksjuk så det är tur att vi inte bor där och får lov att åka där dag ut och dag in … jag var lite bakis för kvällen innan hade vi varit på Vin i Linköping! Vin och champagne mässa och druckit en massa champagne så jag fick valuta för pengarna för champagnen åkte upp och ned i halsen när vi for upp och ned i outlandern …

Slottet såg jättefint ut från utsidan, men tittar nu på säsong 2 och vet att det inte är så iordninggjort på insidan och vilket jobb dom har …. men lite avis är jag på stället !

Men mitt slott skulle varit rosa och inte blått ! Och jag skulle ha annorlunda planlösning . Sen är jag inte avis på alla måsten som inte går att komma från med ett så stort hus och tomt och allt underhåll på kringliggande hus som hör till !

Men fascineras över att det finns dom som orkar att genomföra ett så stort projekt och att dom gör så mycket själva i bygget på grund av att dom inte har en sjö att ösa pengar ur och är tvungna ekonomiskt.

Det är roligt att följa dom och jag tycker nog det är extra kul eftersom vi har samma intresse. Jag blir inspirerad och extra taggad och inser att våra projekt som vi har är hästlängder ifrån, och då blir inte allt vi håller på med så stort utan känns ganska enkelt om man jämför.

Jag drömmer och planerar inför vårat nya projekt Kronoborg ! Där ska jag göra mitt minislott och jag vet att då är det bra om man inte stressar ihjäl sig som dom gör och tänker till och väljer ut noggrant hur och vad man vill ha. Det är roligt att planera och drömma om hur saker och ting skulle kunna vara sen är jag den som kan göra saker snabbt ! Shoppa och inreda och Rickard den som gör planlösningen och snickrar och det går inte lika fort , så jag får lov att vänta tålmodigt och sitta lugnt i båten så länge !

Sen har jag ganska mycket att säga till om vad det ska vara för material och vilken typ av golv och väggar och annat! men för det mesta är vi överens ….bara jag får bestämma ! Ha… ha !!!! Med åren har jag nog lyckats forma han då han gillar samma som mig ! Eller är det den kvinnliga listen ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Susanna Trollske

Copyright © Trollske Design 2022.
Sekretess & integritet | Köpvillkor
Webbdesign: Underbase Media AB