Skip to main content

Redan December!

Tiden går snabbare och snabbare ju äldre man blir! Det stämmer faktiskt. Kändes nyss som det var midsommar och nu snart Julafton.

I år har vi ätit det finaste julbord jag varit på i Stockholm på Operakällaren med våra vänner Vivi och Anders. Vi vart serverade av personalen 3-olika rätter plus att vi fick gå själva och ta kallt och varmt bord och senare godisbordet som aldrig tog slut … så långt var det!

Miljön är fantastisk, en stor sal med gammaldags inredning med jakttema på väggarna, man skulle kunna drömma sig tillbaka i tiden och tro att man är i Frankrike!

Vi satt i sköna fotöljer runt ett runt bord och drack Operakällarens egna champagne och serverades både på rom och hummer och massa annat gott! Ett julbord att minnas !

Vi bodde på hotell reisen i gamlastan och dagen därpå gick vi runt och insöp Stan som är så otroligt vacker! Jag kan gå i timmar och bara titta på alla fina hus.

Sen i Lördags var jag med på Julmarknad på Kungsudden i Kungsör och sålde mina nakenänglar och tomtar och troll.

Kul att träffa alla andra utställare och besökare, för det var ett tag sedan jag var med!

Jag sålde en kungaängel som jag gjort speciellt eftersom vi bor i Kungariket Kungsör. Den hamnade i vår lokaltidning Bärsingen för han som köpte den var ute och gjorde reportage.

På kvällen var vi på 50-års kalas i Tängsta gård! Ett par vänner till oss bor i Odensvi och Patrik fyllde faktiskt på dagen, en trevlig och rolig fest som Helen hade ordnat så fint inför! Vet hur mycket jobb det är eftersom jag ordnade Rickards 50-års fest i somras.

I Söndags åkte Rickard och jag till Läggesta och köpte antika möbler av en möbelhandlare, matbord med 8 stolar och buffé i barock stil, och 2 st fotöljer från 20-talet som var så maffiga och fina fötter med lejontassar på!

Dom står just nu i lilla huset på gården framför kaminen, där ska det eldas mysas och drickas äggtoddy till jul.

Barock stolarna ska vi komplettera med dom övriga som vi har,så vi kommer att ha12 st. sammanlagt men det räcker ändå inte till då vi är en stor familj och brukar bli upp mot 20 personer vid högtider och kalas , och då är ändå inte Åtvidabergarna (min systers familj) medräknade för dom firar alltid Jul i Åtvid och kommer på Juldagen.

Nu är klockan mycket och jag ska sova! -Godnatt från ett regnigt Kungsör …. Så synd att snön inte får ligga kvar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *