Skip to main content

Besökt Nerja för att välja ut saker till vår Husrenovering!

Starten av vår renovering av vårt hus startade i Oktober 2019 , vi köpte huset 2017 och sedan tog det lång tid med att färdigställa husköp och hitta en arkitekt som gjorde ritningar och inskaffa bygglov och allt som kretsar runt. Vi har lagt ned mycket tid och gjort många resor för besök och nu är allt igång och från att huset totalt blåsts ut och bara skalet varit kvar så har dom börjat mura och bygga upp det igen. Det har varit en del tankar som – Vad håller vi på med till att det emellanåt svängt åt andra hållet att det kommer att bli skit bra när det väl är färdigt! Även om vi inte själva bygger det här gången så har det varit jobbigt psykiskt.

Man kan inte styra och vara med som när man bygger något hemma i Sverige men i det stora hela har det ändå flutit på och nu ser vi ljuset i tunneln …. om åtta veckor ska det vara klart! Men under dom återstår att hålla koll på vad dom gör och se till att det blir rätt.

En stor miss dom gjort som vart fel och som dom gjort är att sätta ett av takfönsterna från takterrassen och ned i huset på fel plats, och efter dom lagt in nya takbjälkar och murat och gjutit så går inte det att ändra, det kommer sitta lite dumt till och kommer att göra då vi förlorar ett par meter som vi skulle behöva utnyttjat då takterrassen bara är 50 kvadrat , 4 m brett och 16 meter långt . Nu blir det lite tajt att få plats med solsängar men , men alltid är det något ! Efter våran visit den här vändan får dom göra om 2 grejer som inte är som vi bestämt, men som går att justera. Riva en vägsnutt och sätta in ett fönster i en murad vägg .

Vi har valt kakel och klinkers till hela huset och sedan kranar,toaletter,duschar och skåp och annat samt att vi valt färger till putsen på utsidan av huset och till balkong och staket och ytterdörr.

Men det har varit ett par vändor ned innan och vi har kollat runt så vi förberett oss på vissa val. I huset kommer det bli mycket marmor och marmorliknande klinkers då vi tycker det är snyggt och klassiskt och hållbart i längden, mest svart och vitt.

Det är konstigt att åka ned och inte kunna bo i huset utan bo på hotell, 4 gubbar jobbar som minst varje dag , fler kan dom inte vara samtidigt då det blir för trångt. Man kan inte tro att det ska kunna vara klart om 8 veckor? Någon veckas fördröjning kanske det blir ? Men då får dom börja betala böter till oss på resterande veckor och det vill dom nog inte? Så nu jobbas det på .

Vi bodde på ett hotell som låg centralt som vi varmt kan rekommendera men världens utsikt över havet med jättehärlig takterrass och en lagom stor pool. Hotellet heter Mena Plaza och dom har en jätte fin frukost buffé som vi tyckte var bra med allt!

Vi sitter på flygplanet hem till Sverige nu och även om vi jobbat en del så har vi hunnit fått ett par dagar med sol . Det har aldrig varit så lite folk i Nerja som den här gången men vi tycker det är skönt, man kan bara gå in på vilken restaurang man vill utan att behöva boka bord eller köa.

Jag hann gå lite barfota i sanden och bada fötterna i havet och vara utan strumpor och ha sommarsandaler . Så det känns lite bättre nu efter den grå vinter som vi haft hemma. Man blir gladare av att bara få vara i solen och känna solen värma i några dagar, jag längtar till våren hemma och den Svenska sommaren.

Men i vår så fort huset är klart,kommer familjen åka ned och bo in oss i vårt nya hus! Saga och Loke kommer tycka det blir toppen med att få egna rum utan att behöva dela och så skönt med 2 toaletter och 3 duschar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *