Underbara Österlen !

Jag och Rickard har fastnat för Österlen och drömmer om att i framtiden köpa en Skånegård och driva en gårdsbutik tillsammans där vi gör olika slags hantverk som vi säljer . Två vändor har vi varit ned och utforskat Skåne , nu har vi nästan lyckats åkt runt och sett hela Österlen .

Båda tycker det är så mysigt där , naturen och alla gamla fina hus . Vi har utgått från Ystad ” Wallander land ” och sen åkt kulle upp och kulle ned , slående vackert ! Den enda nackdelen är att det är så långt att åka men vi lyssnar på talböcker så 7 timmar rullar på ganska snart iallafall .

Jag älskar sandstränder och drömmer om att bo nära och promenera där med hunden . Kritvit sand som känns som potatismjöl att gå i . Det känns som man är utomlands och inte i Sverige . Sen själva Ystad och runt omkring känns som när man är på Gotland , alla fina gamla hus och alla stenkyrkor som ploppar upp överallt. Efter 2013 och Drömkåken åkte vi ned till Skåne och besökte Sofia och Jonny som bygger hus i S. Mellby nära Kivik och efter det hade jag en period då jag letade hus på Österlen och det har jag börjat lite med nu igen !

En dyr hobby bara att samla på hus , vi får lov att sälja något av våra hus om vi ska satsa på Österlen . Vi tittade på ett par renoverings objekt ! Vi får se vad det leder ? Man vet aldrig ? Men vi skulle inte flytta förrän barnen flyttat hemifrån om man skulle välja att flytta ned och bo permanent , och det är några år kvar tills dess . Vi åkte förbi Mandelmans och det här trädet känner ni kanske igen från deras tv program ? Det låg inte så fritt som man trodde? Det låg typ i ett samhälle med en massa hus omkring inte den bilden man får från tv !

Vart man är så ligger havet nära ! Jag älskar Kåseberga och Ale stenar ! Så magisk plats ! Vi har lyckats varit där helt själva korta stunder och på sommaren kryllar det av turister där . En gammal sol kalender från vikingatiden formad som ett skepp . Har ni tittat på serien outlander eller läst böckerna ? Samma stensättning med stenar som i Skottland , Rickard och jag skojade om att vi skulle försvinna tillbaka i tiden en 500- år men kom fram till att vi har det så bra så det skulle inte vilja det ! Magisk dimma och fågelkvitter på morgonen och helt själva vid Ale stenar .

En rastplats för Trollske i en trollsk miljö !

Det är konstnärssjälar som drar sig till Österlen och vi känner att vi skulle platsa in där . Små gårdsbutiker och fikaställen i varje krok i varje litet samhälle . Vid Kåseberga åt vi lunch , där hade dom en fisk meny , och vi satt i solen precis vid havskanten och åt , så mysigt ställe !Vi hann se mycket under helgen och körde ca 120 mil . Så långt har vi aldrig åkt tillsammans tidigare under en helg . Men vi har bara hunnit sett lite grann av allt vackert som finns . Men vi vet vart vi skulle vilja bo och göra när den tiden kommer . Österlen på sommaren och Spanien på Vintern ! Skulle inte kunna bli bättre ! Kommer gärna tillbaka och äter en god smörgås med räkröra ! På kvällarna gick vi ut i Ystad och åt på någon restaurang , vi bodde nere i hamnen på Stationen B&B ett ställe att rekommendera om ni ska åka ned och åka runt ! Trevlig personal och bra frukost med fräscha rum . En härlig helg ! Åk till Skåne om ni inte varit där !Trollskes på tur .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Susanna Trollske

Copyright © Trollske Design 2022.
Sekretess & integritet | Köpvillkor
Webbdesign: Underbase Media AB