Skip to main content

Älskar antika möbler!

Jag ändrar mig ofta med mångt och mycket men jag har min stil i min inredning och det är antika möbler och det har det varit sen jag köpte mitt första hus och så kommer det förbli. Förr åkte jag ofta på auktioner och pulsen och adrenalinet ökade för varje bud man var med och fajtades om, och jag hade ofta svårt att lägga mig och gick ofta över det jag tänkt ha som slutbud .

Har målat om en pigtittare!
Den blev grön och det här kommer hamna i café Brovakten !

Nu är det nya tider och det är nät auktioner som gäller och mycket charm har försvunnit även om det är bekvämt att sitta hemma i soffan och följa auktioner och buda . Men jag har fastnat i auktion träsket igen och nu för tiden är det inte så ofta jag gör det längre då det är hela huset fullt av möbler så man skulle kunna börja stapla dom på höjden! Det är då det är bra att ha många hus där det går att fylla på!

Ja man kan göra om och måla i någon vågad färg! Rosa är aldrig fel!

Ett favorit program är Horders på TLC från USA! Om maniska samlare, där ligger jag i lä och känner mig så duktig när jag tittar på det och då känner jag mig som en helt normal Svensson med lagom mängd möbler. I dom hemmen går det inte att leva ett normalt liv och oftast är rummen fyllda upp till taket med grejor och smala gångar där människorna som bor där ska försöka ta sig fram i, oftast sitter dom och sover i någon fotölj eller nått för sängen brukar vara begravd under massorna och toaletten brukar inte gå att använda pga.saker och köken brukar vara så äckliga, så när dom visar det brukar man ha en spya i halva halsen och få lov att djupandas! Rickard tycker jag är knäpp som kan sitta och titta på sådan skit? men jag är fascinerad över hur folk kan välja att leva ett sådant skitliv som dom gör ?

Tur han nöjer sig med en fru! Fatta vad dyrt det skulle bli med 4 Sussi?!

Jag har fler program som jag är fascinerad att titta på och det är ”En man med sina 4 fruar”också så otroligt hur man väljer att leva sitt liv så ? Oj oj oj ??? Fattar inget ? Vilja dela sin man med 3 st kvinnor till och alla är en enda stor lycklig familj med 25 barn med en Pappa och 4 Mammor? Lite snurrigt för mannen som inte vet vilken kvinna han vaknar upp bredvid på mornarna och komma ihåg vad han har för kläder i vems frus garderob ? Han måste vara väldigt skärpt i huvudet för att minnas vad han gjorde med vem och vad ? Jag skulle nog vara slarvsylta efter 1 vecka i det läget, har svårt med 1 man och 2 barn att få saker och ting att gå ihop.

Möbler och inredning är något jag brinner för! Och då ska det vara antika möbler och inte IKEA!

Möbler var det! Det är kul när man är på jakt efter något speciellt typ en canape eller något annorlunda! Vi har åkt upp till Stockholm ibland för att hämta möbler och åt andra håll med om det är något speciellt man hittat på blocket eller dylikt! I morgon ska jag hämta en stor spegel som Rickard hittade på köp-byt-sälj i Torshälla, en renässansspegel som är 2.10 hög! Den har jag tänkt att jag ska ha i stora salen i Hed, där kommer den se pluttig ut med över 6 m i takhöjd! Förra veckan köpte vi en rokokobyrå som jag länge varit på jakt efter, så jag är inne i ett möbel stim nu!

Har alltid gillat rokoko!
Hittade den här på återvinningen i Kungsör! Den hamnar också på Brovakten! Synd att den inte var rosa … men det är iallafall en rokoko så det får duga!

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *