Skip to main content

Det närmar sig … Vi köper en fyrlängadgård i Skåne!

Sedan 2014 har vi åkt ned till Skåne från och till i perioder och letat hus ,och det som närmar sig nu känns som en dagdröm .Jag måste nypa mig i armen för att förstå att det händer på riktigt?!

2019 var vi ned en vända på husvisning och fastnade för en gård som stått öde i några års tid. Bonden som bott på gården hade gått bort och marken köptes upp och gården styckades av och stod sen tom i 5-års tid innan den kom ut på Hemnet.

Förfallet och slitet och inte renoverat sen 80 talet fanns gården som var en enda röra men man såg potentialen ,men vart avskräckt av allt jobb man möttes av , trots det gick vi in och krigade i budgivningen och ledde och hade fått huset men mäklaren var så långsam och drog ut och ut på budgivningen och när det gått två veckor började jag tröttna och fick kalla fötter.

Tyckte vi hade för mycket just då med vår pågående renovering av vårt hus vi precis köpt i Spanien och vi var på plats där i röran under renovering i Nerja och samtidigt budade på Skånegården , efter att jag inte sovit på 2 nätter tvingade jag Rickard att dra sig ur husköpet i Skåne ,rädslan hade tagit över , jag tyckte barnen inte var tillräckligt stora , renoveringen i Spanien tog all energi och skulle vi mäkta med ?

Men sen gick åren och vi släppte inte Skåne utan vi åkte fram och tillbaka på ett antal husvisningar?jag vet inte hur många gånger och fortsatte att leta …. Och som vi har ältat och ångrat oss att vi släppte huset i Virrestad!!! Rickard har haft hemknappen på GPS:n legat kvar på huset i Virrestad och sagt att en dag ska jag köpa tillbaka huset, så det blir vårt !

Och en vända åkte han t.o.m ned till huset för att se om ägaren var där för han skulle fråga om han fick köpa huset ! Jag skämdes och grälade på han att vända för så kan man väl inte göra ??? och när han åkte ned till huset för att kolla så var ägarna inte hemma.

En dag sitter jag som vanligt och har knappat in Ystad och Simrishamn i sökmonitorn på Hemnet så ploppar huset upp ?! Jag skriker till Rickard att vårat hus är till salu ??? Jag tittar och tittar för att försäkra mig om att det verkligen är det ,och det var det fast mycket finare och i bättre skick . Dom har renoverat det under några år och sen pga . att dom gått isär satt ut det till försäljning.

Sen gick allt så snabbt , vi åkte inte ens ned för att titta på det utan Rickard sa att nu köper vi det ! Fast för ett helt annat pris den här gången, det blev det tredubbla priset mot när vi bjöd på det förra gången , men så har dom fixat iordning det också .

Budgivningen höll inte på i flera veckor denna gång ,tack och lov ! det är en pärs och tar på krafterna när man håller på med budgivning. Vi satt hemma på altanen och drack cava i solen och hade kommit överens att nu kan vi inte buda mer , och har nu nått maxgränsen och det här blir vårt sista bud sen får vi lägga oss . Vi skickade iväg budet till mäklaren men hörde inget från mäklaren mer den kvällen.

Dagen därpå är vi på snabbgross och handlar till caféet och då ringer mäklaren och säger ” Grattis” huset är ert , jag stod bland godishyllorna och grinade glädjetårar och vi var helt chokade ?! Och fattade inte att det var sant ?! Sen efter någon vecka var vi in och skrev på papper och betalade handpenningen och fortfarande känns allt overkligt?!

Men nu närmar det sig ! Om 14 dagar är det vårt på riktigt! Fredagen den 13 :de sker affären och vi får nycklarna till vår gård , jag som hållit på med tarotkort och nummerologi tror inte att Fredagen den 13 :de betyder otur utan att en helhets förändring i livet sker . Man är färdig med gammalt och går in i något nytt! Man byter kostym helt enkelt ! Så jag ser det datumet som något positivt men absolut att det kommer att bli kännbart! Vi har tänkt känna efter och se om vi eventuellt flyttar permanent när barnen flyttar hemifrån ?! Så vi ska ge det några år och ha dubbla boenden så länge. Sen är inte allt gjort i en handvändning och Rickard har kvar sin firma här hemma i Kungsör.

Men vi är spända och förväntansfulla inför vårat nya Skåneliv och gård. Och snart bär det av !

Den fyrlängadegården i Skåne i Virrestad !
Vi kommer ha 10 min till vår favorit strand som ligger i knäbäckshusen!
Mitt ute bland åkrarna helt för oss själva utan någon granne inpå ! Bara vårt hus på vägen ned till oss 💗

En innergård med kullersten att fixa iordning!

Vi kanske köper en flakmoppe och åker till stranden med? Eller en golfbil? Eller en elmoppe? Vi får se ?
Spännande tid framöver som väntar ! Och bostadshuset som vi vill fixa iordning så den blir i ” Trollske stil ”
Trollskes på nya äventyr !
Vi lever livet fullt ut 💗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *