Skip to main content

Hemma hos familjen Trollske i ” Bergå ”

Vi bor i ett gammalt sekelskifteshus från 1882 . Vi köpte huset 2004 och har gjort om det till ett bostadshus från att varit 3 st lägenheter. Vi bor vid Arbogaån och har egen båtplats nere vid bryggan. Om man vill kan man ta båten åka en bit i ån och komma ut i Mälaren. Vi åker mest runt på vår flotte i ån som Rickard byggt .

Skönt att det börjar bli vår! Älskar att sitta i solen mot en vindstilla vägg med en kopp kaffe.Tur man har ett hus som man älskar att mysa runt i eftersom man är så mycket inne under vinterhalvåret. Men snart börjar allt folk ploppa ut ur sina hus, vaknar ur sin vinterdvala, och skrotar runt i sina trädgårdar .

Förr handlade jag mycket antika möbler på auktion och annonser , men nu är det inte så ofta.

Jag gillar shabby chic stilen och i dom flesta av rummen i huset så är det vita väggar . I matrummet däremot är det vinrött och guld . Vi har 6 rum och kök och 4 toaletter , vi tog ett rum och byggde spa avdelning av, så det är stort ! Sen är kök och hall ca 50 kvadrat . Hela huset är ca 280 kvadrat .

Vi flyttade ned vårat sovrum i somras så barnen har hela övervåningen för sig själva. Skönt! För dom lägger sig senare än en annan nu för tiden.

Längtar till vi kan öppna upp punch verandan ! Så fort solen börjar värma så får man ett extra rum i huset! Där har vi alltid en årlig invigning med sill & potatis och snaps till som blivit en tradition. När man öppnat upp efter att ha städat ut. Där tillbringar vi sen många sommarkvällar!när det blivit för kallt utomhus så flyttar man in dit och tänder ljus och kurar .

Många glas rödvin har spillts ut där! Och snart börjar båt trafiken gå utanför i ån igen och måsarna börjar att skrika. Och när svalorna kommer då vet man att sommaren kommit !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *