Skip to main content

I Sverige finns inget skyddsnät för dom som hamnar i sjukdom ?

Trodde inte att det kunde hända ?

Jag har kommit till det oundvikliga och vill helst inte skriva om det , vill inte kräkas över Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen eller A-kassan men det går tyvärr inte att inte göra annat ! tack vare hur situationen är ! Blääää… spyr!

Har jobbat heltid i över 25-år med olika jobb . 2014 började ordentligt min rygg att spöka , ont i ryggen kan väl alla ha? Men med tiden ökade problemet mer och mer likaså värken. Sökte hjälp och fick omgående komma in och träffa en läkare som var specialist på ländryggen , han undersökte mig och jag fick efter några veckor komma in på röntgen.

Det visade sig att jag hade kotförskjutning och 2 st diskbråck . Kotförskjutningen läker inte av sig självt däremot diskbråck läker med tiden .Man tror inte det är så illa och läkaren påstår att det är medfött, fast jag har ramlat ned en gång från en byggnadsställning och hamnat på svanskotan så jag tror det hjälpt till med kotglidningen.

Jag jobbade först kvar med mitt cafe på 50 procent men när inte det fungerade blev jag heltids sjukskriven i ett år . Efter att det året gått och mina dagar tagit slut vart jag utan ersättning då FK ansåg att jag klarade ett lättare arbete på heltid .

I några månader gick jag utan ersättning . Sen vart jag tvungen att via Arbetsförmedlingen sätta mig som arbetssökande men hamnade med i ett projekt som heter ALR ( arbetslivs resurs) dom har bla. utrett hur många timmar jag klarar av att arbeta per vecka? Har svårt att stå längre stunder samt sitta längre stunder .

Arbetsterapeut har även varit inblandad . Nu har jag gått i detta projekt i över 1 år och nu när det tagit slut så har nu hamnat i samma situation som tidigare igen , utan inkomst !

Jag räknas inte som arbetsför hos Arbetsförmedlingen och A-kassan då jag inte kan jobba minst 17 Tim/ vecka , och jag håller på att överklaga hos FK som INTE anser mig sjuk trots sjukskrivning hos läkare och röntgenbilder som visar att min ryggrad sjunker och inte sitter fast vid svanskotan!? Att det ska kunna vara så här?

Ingen vill ha med en att göra och man får ingen hjälp och man känner sig ganska hjälplös!??? Trodde inte man kunde behandla människor på det här sättet? Ganska många med mig befinner sig i den här situationen , ska det inte vara nog med att man får lov att leva med en sjukdom? !

Jag processar vidare , kommer inte ge mig! Jag anser mig ha rätt till viss hjälp och kommer jobba så mycket jag kan. Det jobbiga är att jag hört att det kan ta ett halvår till ett år innan man kommit upp i högsta distans med alla överklagningar. Hade jag varit ensamstående hade man fått överväga att hänga sig !

Jag lider med alla som får kämpa med att hålla huvudet över ytan … jag har en man som får försörja mig nu! Livet är inte rättvist alla gånger ! Man får lov att klaga ibland ! Det är för jävligt hur saker och ting sköts här i Sverige . Jag får lov att bli politiker och kämpa för dom svagas rätt i samhället!

Eftersom jag tror på attraktionslagen och att den fungerar så är mitt problem redan löst med Försäkringskassan.

Och jag har bara från och med nu positiva tankar om alla myndigheter!

Häxan i mig hoppade ändå fram så jag gjorde en liten ritual idag för att skynda på pengaflödet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *