Skip to main content

Mycket prat om döden …

I går var jag på tjejträff med mina fina väninnor som jag haft i många år .Vi turas om att träffas hos varann och vi dricker vin och äter middag och pratar om allt mellan himmel och jord. Två av mina väninnor har nyligen mist sina Mammor , så det blev mycket prat om begravningar och sånt som hör till. Vi sade på skoj att på nästa träff ska vi dricka vin och skriva det vita kuvertet om hur vi vill att våran egna begravning ska vara ! och vad vi har för önskemål?! Jag och Mariell vill inte ha några sorgliga sånger utan vi vill ha något mer glatt ! Jag vill ha Leila K ( electric) techno som ingångslåt , rosa tema på kläder och fest med cava & skratt ! Inte något svart och sorgligt! Kanske en stå upp komiker som drar dåliga skämt om mig ….istället för dikter och tal !

Det är roligt att träffas någon gång i månaden , förr om åren kunde det bli sent och sen skulle man upp med småbarn och iväg och jobba & må som en krokodil . Men nu för tiden brukar vi sluta vid 12 taget så man är pigg dagen efter . Vi har väl blivit äldre och förståndigare!

Livet går alldeles för fort ! Jag är tacksam för min fina familj och det gäller att ta tillvara på tiden och vara i nuet . Snart är barnen stora och flyttar hemifrån , svårt att tänka sig det , men allt har sin tid. Jag märker på barnen att jag blir äldre men känner mig inte som 45 snarare som 30 . Har svårt att få in att Rickard fyller 50 år , nästa år halvdöd ! Ålderdomen känns skrämmande . Och det med att man inte har några mor och farföräldrar kvar känns så sorgligt! Tycker om gamla personer men kan inte tänka mig själv som gammal .

Nej ! Nu ska jag bara vara och njuta av mina tonårs ungar som är bråkiga, finniga äter en ur huset , duschar slut på allt varmvatten och gnäller över sina läxor och är helt underbara !

Och jag är tacksam för Maria , Mariell och Agneta ! Tack för att ni finns ! BFF ! Rosa hjärtkärlekspuffar till er ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *