Skip to main content

Bar röj i Nerja !

Flygresan gick bra utan panik ! Bara illamående innan men ingen spya denna gång ! Äntligen har allt blivit klart och som vi fått vänta…. 9 månader ! Otroligt men sant saker tar tid här nere i Spanien ! Första dagen var en katastrof och förtvivlan över hur det såg ut i den gamla puben som vi köpt ! Rickard hade sådan ångest till start och han sa – Vad fan har vi gjort ? Lagt så mycket pengar på det här råtthålet ?! Jag var mer positiv för jag kom ihåg hur det såg ut och man kunde inte annat än bli avskräckt !

Hon som haft puben hade fått ärvt den av sina föräldrar och inte tagit tag i dödsboet så bara det tog över 6 mån innan det var åtgärdat . Sen har hon konstigt nog inte haft bråttom med att åtgärda allt innan hon skulle få sina pengar ? Det var sagt att allt skulle lämnas i baren men till vår besvikelse har hon varit här och tagit alla ölpumpar som skulle vara kvar !? En hade hon iallafall kunnat lämna tycker man ! Inte för att vi ska driva puben men mer för att det hade varit en rolig inrednings detalj . Men det går säkert att hitta en ny !

Sen kom chocken över hur det såg ut ! Lerigt och skitigt på golven och allt damm och alla mögliga ruttna gamla möbler som fanns ! Det har stått tomt i 7 år nu innan vi tog över och vad skräp …. Allt som fanns har vi nu 2 1/2 dag senare fått ut ! Vi hade möte med vår arkitekt i morse som ritar på takterrassen som ska byggas till och han fixade gubbar som kom och slog sönder möblerna på övervåningen för att få ut dom , vi har så smal trapp till övervåningen ! Och hyrbilen tar inte så stora möbler ! Så det känns som en befrielse att vara av med allt skit !

Det värsta var att när vi kom på kvällen vid 6-7 taget så var allt stängt för dom firade typ midsommar så vi virrade runt över hela stan och letade efter någon som hade öppet där vi kunde hitta städ grejor och skurmedel och gummihandskar . Vi lyckades tillslut hitta en china shop som var öppen så vi fick med lite borstar moppar och rengöringsmedel. Lakan hittade vi också där för det hade vi inga .

Toaletterna fungerade inte och vattnet läckte ur handfaten och duschen hade inget dusch munstycke , sen var det ett pyssel att få någon klarhet i var elen skulle slås på ? Vi letade med lyset i mobiltelefonen ett bra tag innan vi hittade på elskåpet ! Och när vi väl fick igång någon lampa skurade jag en fläck där vi skulle sova . Man hade inte ens lust att ställa ned sin väska någonstans på golvet .

Jag hade köpt luftmadrasser på Jysk hemma och tog med ner för jag visste att det kunde bli svårt att hitta på kvällen . Tur var väl det för dom tvåsittsiga soffor som fanns hade jag inte lagt mig i ! Dom var skitiga , fulla med hundhår och luktade mögel. Blä! Vi sov ändå ok ! Men saker och ting kändes så där ! Vi jublade inte av lycka över vårt nyköpta hus utan äcklades av det ! Men det blir bättre och bättre dag för dag …….! När vi sen skulle bädda lyx sängarna så hade Rickard fått ett barn kit på sitt bädd set ! Såg lite roligt ut , han som har så långa ben … Hi … hi !!!!! Tur han är så varm av sig ! Så han ligger alltid utanför ändå !

Dagen därpå bestod bara av tippen… sanera …tippen …sanera ! Vi träffade trevliga Kungsörare Jäderholms och en jobbar kompis till Rickard , som vi var ut och åt med på kvällen ! sen sov vi som två klubbade sälar men med lite bättre humör och positiv anda ! Fortfarande lite snusk i hörnen som jag inte hunnit skura än ! Men jag kan inte hålla på för mycket med ryggen ! Den säger ifrån ! Jag vill men kan inte köra på som en blådåre som förr .

Idag har det varit en underbart bra dag ! Saker börjar lätta ! Vi har nu med min meckande man en toa som fungerar och dusch man kan duscha i och arkitekten som sagt att vi kommer kunna göra om som vi vill. Det har varit en gubbe här och kollat våra dörrar för vi ska byta till liknande dubbla ytterdörrar för dom gamla är som kex nedtill. Så jag väntar med spänning ! Han kommer och komma med förslag ! Älskar alla fina dörrar med järn krumelurer på här i Spanien ! Sen vill jag nog ha en rund fransk balkong ( nu rak men så skruttig ) och det skulle gå sa arkitekten ! Då blir Mamma rosa glad !!!

Och det bästa till sist ! Jag klättrade upp på taket för att kolla hur vår utsikt skulle bli !? Vi hade ingen aning ? Det hade bara kunnat varit vita väggar överallt men vi kommer se havet och bergen ! Jag var så lycklig att jag stod och lipade på taket ! Så saker och ting kan vända snabbt , från misär till det mest underbara ! Lite bilder !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *